Sunday, March 4, 2012

Stručno usavršavanje - TeachMeetJučer sam iskoristila izvrsnu priliku za stručno usavršavanje, prisustvovala sam i prezentirala na neformalnom online sastanku profesora, TeachMeetInt'l, na kojem učitelji u trominutnim mikroprezentacijama predstavljaju primjere dobre prakse ili inovativne ideje i načine poučavanja.

TeachMeet je sve popularniji oblik stručnog usavršavanja učitelja koji se organizira svuda po svijetu. Radi se o webinaru koji organiziraju učitelji za učitelje. Učitelji organizatori su i administratori wiki na kojoj se mogu naći svi podaci o nadolazećem sastanku, upute za izradu prezentacija, te stranica na kojoj učitelji mogu ostaviti svoje podatke i temu o kojoj žele govoriti, ako žele prezentirati. Mogu se prijaviti svi koji misle da imaju ideju, projekt ili neki primjer iz svoje prakse koji bi željeli podijeliti s kolegama. Mogu biti iskusni predavači, ali i učitelji kojima će to biti prvi put da prezentiraju na nekom skupu stručnog usavršavanja.

Organizatori kontaktiraju sve prijavljene s uputama gdje i kako priložiti svoju prezentaciju prije sastanka, te o mogućnostima isprobavanja virtualnog prostora prije samog webinara, da bi se smanjile tehničke poteškoće tijekom prezentacija.

Jučerašnji TeachMeetInt'l je bio u Adobe Connect Pro i uz tek nekoliko manjih tehničkih problema na početku, prošao u izvrsnoj atmosferi. Profesori iz 20 zemalja, na engleskom jeziku, su razmjenjivali ideje i iskustva. Organizatori, profesori engleskog jezika, Arjana Blažić iz Zagreba, Bart Verswijvel iz Belgije, uz pomoć profesorice informatike Sonje Lušić Radošević i informatičara Hrvoja iz CARNeta, s puno entuzijazma i duha, vodili su događaj i pazili da se svi osjećaju izvrsno i svaka prezentacija prođe bez poteškoća.

Idući tjedan održava se regionalna verzija TeachMeet webinara, TeachMeetReg na koju su pozvani svi inovativni, kreativni, vrijedni učitelji Hrvatske. Trominutne prezentacije će biti na hrvatskom.

Ovo je već drugi TeachMeetReg. Prvi sam zbog privatnih obveza morala propustiti, ali za drugi sam se već prijavila. A vi? Ako još razmišljate, pročitajte o prvom izdanju, provjerite mogućnosti svog računala, nabavite slušalice s mikrofonom i web kameru i odmah se prijavite. Radujem se susretu u subotu.

2 comments:

 1. Sanja, bas lepo ! I treba da ima takvih webinara! Meni ja zao ne mogu prisustvovati posto mi je kompjuter "malo star" i imam tehnickih problema.Zelim ti sve najlepse ! Pozdrav!
  Biljana Naumoska
  English teacher,
  Skopje,
  Macedonia

  ReplyDelete
 2. Draga Biljana, hvala na lijepim riječima. Nadam se da ćeš nam se uskoro pridružiti s novim računalom i podijeliti svoje ideje i uspjehe na nekom od idućim sastanaka.
  Pozdrav,
  Sanja

  ReplyDelete